Faskiamanipulaatio®

Faskia on tiivistä, runsaasti hermotettua sidekudosta, joka ympäröi lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja sitoen nämä rakenteet yhteen.

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM)  on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.

Tämän manuaalisen menetelmän  perusajatus on tunnistaa tarkka, paikallinen  faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen  liikkeeseen. Kun rajoittunut tai kivulias liike on löydetty, tunnistetaan paikallinen faskiassa oleva alue ja tätä tarkasti määritettyä aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

Käytännössä hoidon toteuttaminen edellyttää tarkkaa alku- ja loppututkimusta ja testausta, jonka avulla arvioidaan hoidettavat faskian alueet ja hoidon seurauksena tapahtuneet muutokset. Faskiapisteiden käsittely saattaa olla kivuliasta, mutta parantava paikallinen tulehdusreaktio vaimenee muutamassa päivässä.

Faskian muutoksen syitä voivat olla esim. akuutit nyrjähdykset, murtumat, traumat tai ylirasitus, huonot työasennot, urheilu. Myös ahdistus ja deppressio voivat vaikuttaa.

lisätietoja www. fascialmanipulatio.com

Yhteydenotto